29 Şubat 2012 Çarşamba

GÜNÜN MENÜSÜ

Yayla Çorbası

Salçalı Makarna

Sarımsaklı Ekmek

Malzemeler:
  • Bir bütün ekmek
  • Parmesan veya kaşar peyniri rendesi 
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4-5 diş sarımsak
  • Bir avuç maydonoz
  • Bir tutam tuz
Yapılışı:

Fırını önceden 200 dereceye ısıtın. Ekmeği uzunlamasına ikiye ayırın. Tereyağı oda sıcaklığında biraz yumuşamış olsun. Bir mutfak robotunda zeytinyağının içinde sarımsağı iyice parçalayın. Tereyağını da ekleyip, biraz daha karıştırın. Maydonozu ve tuzu da ekleyip, birkaç saniye daha karıştırın. Karışımı ekmeklerin üzerine sürün. Parmesan veya kaşar peyniri rendesini ekmeklerin üzerine eşit miktarda dağıtın.  Önceden ısıtılmış fırında, 10-15 dakika kadar pişirin.


Fırında Tavuk But

Malzemeler: 
  • 5 tavuk but
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 büyük soğan, halka halinde doğranmış
  • 1 diş sarımsak, kıyılmış
  • 2 domates, kabukları soyulmuş, küp küp doğranmış
  • 1 fırın poşeti
Yapılışı:

Butların derilerini soyun. Büyük bir kasede salça, eritilmiş tereyağı, zeytinyağı, kıyılmış sarımsak, tuz, kekik ve toz kırmızı biberi karıştırarak sos haline getirin.
Butları bu sosun içine atın ve her tarafının sosla kaplanmasını sağlayın. Fırın poşetinin içini çok az unlayın, ve soslu butları yerleştirin. üzerine halkalar halinde doğranmış soğanları koyun. En üste de doğranmış domatesleri yerleştirin.
Poşetin ağzını kendi teliyle kapatıp, bir iğne bir kaç yerinden delin. Borcama veya bir fırın tepsisine (eğer tepsiye koyarsanız daha çabuk pişer) koyduğunuz poşet içindeki butları 200 derece fırında pişirin.






Resimler alıntıdır.

2 yorum:

  1. Off offf of bu fotograflar beni çok açıktırdı :)

    YanıtlaSil
  2. yummmyyyy acıktım süper görünüyor :))

    YanıtlaSil